Köményespálinkát ivott, kürtőskalácsot kóstolt Sepsikőröspatakon Károly herceg. A háromszéki Sepsikőröspatakon, és a községhez tartozó Kálnok faluban sétálgatott szombaton délelőtt Károly herceg.A brit trónörökös nemhivatalos, baráti látogatásra érkezett a háromszéki faluba, Kálnoky Tibor gróf társaságában, számolt be a Sláger Rádiónak Kisgyörgy Sándor. Sepsikőröspatak polgármestere elmondta, a program óránként változott, szó volt róla, hogy hintóval vonulnak végig a falun, ám ezt a herceg biztonsági emberei végül nem engedélyezték, így gyalog sétálgatott a két faluban.

Károly herceg Sepsiköröspatakon | Fotó: Zsigmond Sándor

Kálnokon az unitárius templomot, a temetőkertben levő százéves tölgyfát, és az iskolát tekintette meg, Sepsikőröspatakon pedig a katolikus templom freskóit csodálta meg. „Közvetlen volt, mint mindig, kezet fogott az emberekkel, fogadta a köszönésüket. Negyedórát beszélgettünk, a terveinkről, a faluról érdeklődött”- mondta a polgármester, aki már korábban is találkozott Károly herceggel.

A falut a trónörökös tiszteletére virágokkal díszítették, fúvószenekar fogadta. „Megkínáltuk kürtöskaláccsal, és székely köményespálinkával, azt mondta, jól esett neki ebéd előtt”- részletezte Kisgyörgy Sándor.

Károly herceg a bukaresti látogatása után, már szerda este zalánpataki birtokára ment, csütörtökön pedig a másik erdélyi tulajdonán Szászfehéregyházán időzött. Pénteken újra Zalánpatakon tartózkodott, szokása szerint a környező dombokon, erdőkben sétálgatott.