Néhány hét múlva egy Háromszéken még nem látott, világhírű előadó fog fellépni az OCV15 ünnepi rendezvény keretében: Goran Bregović és zenekara, a The Weddings and Funerals Orchestra Sepsiszentgyörgyre érkezik! Az esemény kiemelt közösségi támogatottságnak örvend, hiszen már több háromszéki zenész és énekes is bekapcsolódott az esemény népszerűsítésébe, a művész különböző dalainak feldolgozásával.

Alább megnézhetők/ meghallgathatók a helyi zenekarok dalai, majd a videók alatti linken szavazni is lehet rájuk. A legtöbb közönségszavazatot szerző zenekar fellép a június 15-i, sepsiszentgyörgyi koncerten, Goran Bregović előzenekaraként.

A Harmónia Kórus: Bella Ciao adaptációja: 

Fúvó Shock Orchestra: Balkáni korkép Bregović dallamokra:

Mikes Kórus: Cigányok ideje (Ederlezi) – szakrális térben:

A három helyi csapat egyikének lehetősége lesz fellépni az OCV15 rendezvény keretében. A szervezők május 30-ig várják a közönség szavazatait ITT! A kedvencüket egy megosztással is tudják segíteni.

„A #LettersfromTransylvania – kampány lényege a közös alkotásra való meghívás. Felhívják a figyelmet arra, hogy Sepsiszentgyörgyön és Erdélyben számos zenei tehetséget találtak, akik kreatívan tudják megközelíteni a témát – egy világhírű művész alkotásainak saját műfajra való adaptálásával. Az esemény szervezői arra voltak kíváncsiak, ki-hogyan közelíti meg a témát, s kellemes meglepetésként a fiatalok abszolút nyitottak voltak az együttműködésre” – nyilatkozta Bálint Erzsébet, a kiírás kezdeményezője, majd hozzátette: továbbra is várják a művészek és előadói csapatok csatlakozását – műfaji kötöttség nélkül.

EZEN az oldalon továbbra is fel lehet tölteni zenés, vagy akár táncos felvételeket, a felhívásnak megfelelő keretek között: „Bármilyen Goran Bregovic-dal feldolgozásával lehet jelentkezni. Értékelendő az innovativitás, az újszerűség, valamint nyitottak vagyunk bármilyen műfaji ágazatban való megnyilvánulásra! Szabadtéren, publikus helyeken, de a szobád nyugalmában is előadhatsz, komponálhatsz. Az egyedüli feltétel, hogy készíts egy egyszerű videófelvételt róla, melyet feltöltesz a közösségi platformra.” – olvasható a verseny kiírásban. A június 10-ig feltöltött videók beküldői koncertmeghívóval gazdagodnak! (A belépők ára 80 és 200 lej között mozog.)

A moldovai Carla’s Dreams és a magyarországi 4 for Dance együtteseket is vendégül látó eseményre jegyeket vásárolni továbbra is online az entertix.ro és myticket.ro oldalakon lehet, illetve személyesen, Sepsiszentgyörgyön, az Observatorul de Covasna szerkesztőségében (Gábor Áron utca 2/G), valamint a Városi Jegyirodában (Szabadság tér, 1. szám).