Áramütést és súlyos égési sérüléseket szenvedett egy 14 éves fiú, aki társaival a sepsiszentgyörgyi vasútállomáson felmászott egy vonat tetejére, hogy onnan fotókat készítsen. A sokkoló baleset szerda este történt, tájékoztatott a Kovászna megyei rendőrség. Értesülésünk szerint a vasút fölött húzódó magasfeszültségű – 27.000 voltos – vezeték megrázta, csodával határos módon életben maradt. A tini testének közel 50 százalékán égési sérüléseket szenvedett.

Vonat tetején ütötte meg az áram | Fotó: ISU Covasna

A Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint az esetet látva a vasúti alkalmazottak azonnal lekapcsolták a magasfeszültségű vezetéket, amelyet a földre helyeztek. A helyszínre érkező tűzoltók pedig leemelték a fiút a vonat tetejéről és a mentőszolgálat dolgozói elkezdték az életmentési beavatkozásokat. A sérültet egy bukaresti kórházba szállították.

Vonat tetején ütötte meg az áram | Fotó: ISU Covasna

A háromszéki rendőrség szerint a 14 éves fiú két másik társával ment be a biztonsági okokból elkerített területre, ahol fotókat akartak készíteni. A fiú felkapaszkodott egy tehervonat tetejére, és áramütés érte. A rendőrség kivizsgálást indított az ügyben, ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy a vasúti hálózat figyelmeztető táblákkal kijelölt és elkerített részeire szigorúan tilos belépni. A rendőrök kérik a szülőket, hogy figyelmeztessék gyermekeiket a vasút fölött húzódó magasfeszültségű – 27 000 voltos – elektromos vezetékek veszélyességére, amelyeknek már a közelében is bármikor megtörténhet az áramütés.