Több ittas vagy hajtási nélkül vezető, autót felborító kiskorút azonosított a háromszéki rendőrség. Sűrű hétvégéje volt a Kovászna megyei közlekedés rendészetnek: autót vezető kiskorúakat, részegen vezető és autójukat felborító fiatalokat és rendőrök elől menekülőket azonosítottak. Bartok Alexandru rendőrségi szóvivő arról számolt be, hogy hétvégén több olyan közúti incidens is történt, amelynek elkövetői kiskorúak voltak.

Három 16 és 17 év közti fiatalt azonosítottak, akik hajtási engedély nélkül vezettek autót, két esetben a tapasztalatlanságuk balesethez is vezetett. Mint kiderült egy 16 éves előpataki lányt és két 17 éves fiú ellen indult eljárás hajtási engedély nélküli vezetés miatt. Egyik kiskorú azzal is tetézte a bajt, hogy ittasan ült kormányhoz, felborította az autót a sepsiszentgyörgyi Kender és Bartalis Ferenc utcák kereszteződésében és elfutott a baleset helyszínéről.

A helyszínre érkező rendőrök már csak a feje tetejére állt autót találták a helyszínen, de a nyomozás során kiderítették, hogy a járművet egy 17 éves kiskorú vezette és vele utazott 22 éves barátja, mindketten megsérültek a balesetben. Mindkettőjüket megszondáztatták és jelentős mennyiségű alkohol volt leheletükben. Az is kiderült, hogy egyik fiatalnak sem volt hajtási engedélye sőt az általuk vezetett autó hajtási engedélye már januárban lejárt, így nem is közlekedhetett volna közúton.

Ittas autóvezető | Fotó: illusztráció

A háromszéki rendőrök vasárnap este egy másik 17 éves kiskorút is azonosítottak Sepsiszentgyörgyön a Grigore Bălan úton, aki viszont a rendőrök jelzésére nem állt meg így a rendőrök üldözőbe vették. A fiatal megpróbálta lerázni a rendőrautót, de egy utcába kanyarodva a járdaszegélynek majd egy kerítésnek ütközött. Ennek a 17 éves fiúnak sem volt hajtásija és az általa vezetett autó ideiglenes rendszámtáblája is lejárt múlt hónapban. Ugyancsak hétvégén az előpataki rendőrök állítottak meg egy autót, amelynek kormányánál egy 16 éves lány ült, akinek nem volt hajtási jogosítványa. Mint kiderült a kiskorút az édesapja kísérte el tanuló útjára, mindkettejük ellen eljárás indul.

A sepsiszentgyörgyi kórház udvarán üldöztek és vettek őrizetbe egy menekülni próbáló sofőrt. Bartok Alexandru szóvivő szerint hétvégén a sepsiszentgyörgyi kórháztól kaptak értesítést, hogy az intézmény udvarán szabálytalanul parkol egy autó. A sofőr időközben megpróbálta elhagyni a kórház udvarát és éppen a kapuhoz érkezett amikor szembetalálkozott a helyszínre érkező rendőrökkel. Ekkor megfordult autójával és a kórház udvarán próbált egérutat találni. Amikor nem tudott tovább haladni, kiugrott a járműből és el akart szaladni. A rendőrök azonban utolérték és kénytelenek voltak megbilincselni az erőszakossá váló sofőrt. Mint kiderült azért próbált menekülni mivel nem volt hajtási jogosítványa és autója se volt forgalomba írva.