A három székely megye felhívásban fordul a Magyar Államvasutak és a magyar kormány felé, hogy a Brassó és Budapest útvonalon közlekedő Corona és Hargita nemzetközi vonatokon legyen több kocsi, köztük hálófülkéssel és büféssel közlekedjenek a vonatok.

A felhíváshoz aláírásgyűjtést is szerveznek. Az íveket elsőként Borboly Csaba, Hargita, Tamás Sándor, Kovászna és Péter Ferenc, Maros megye tanácsának elnöke írta alá. A csíkszentdomokosi vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón Borboly Csaba elmondta, hogy a jelenleg három vagy négy kocsival közlekedő vonat túlzsúfolt, sokan kénytelenek állójegyet vásárolni, miközben régen a két járat a székelyföldi lakosság számára a kiszámítható és kényelmes kapcsolatot jelentett Budapesttel.

Tamás Sándor szerint sokszor már Sepsiszentgyörgyön nem lehet ülőhelyet találni, ezért szükség van további utazófülkékre és hálókocsi szolgáltatásra. Az kell legyen a cél, hogy népszerűbb legyen a kényelmes vonatút, mint az olcsóbb, de kényelmetlenebb buszozás, ez pedig a szolgáltatások fejlesztésével, nem a megszüntetésével érhető el – nyilatkozta a háromszéki tanácselnök.