Az RMDSZ háromszéki elnöke, Tamás Sándor azt szeretné, hogy az Orbán Viktor által vezetett magyar kormány, az április 8-i választások után is nyugodt többséggel tudja folytatni a munkáját, meg tudja valósítani nemzetpolitikai programját.

Sajtótájékoztatón Tamás Sándor hozzátette, azt nem mondhatja meg, hogy más kire szavazzon, de ő biztosan a Fidesz-KDNP koalícióra voksol. „Lehet Budapesten egyes politikusoknak csak költségvetési tétel Erdélyben a bölcsődétől az egyetemig a magyar oktatási hálózat működtetése, de számunkra létkérdés, lehet, hogy Budapesten egyes politikai pártoknak csak játék az erdélyi gazdaságfejlesztési program, az anyasági támogatás, a köldökzsinór program, de mindez számunkra létkérdés”– fogalmazta meg Tamás Sándor.

Hozzátette: a háromszéki RMDSZ negyvenezer szórólapot nyomtatott ki, amelyben alapos tájékoztatást nyújtanak a levélben történő szavazásról. A szórólapra még ráírták, hogy 107 Kovászna megyei vidéki településen kit kereshetnek a polgárok eligazításért. A négy városban az RMDSZ irodák hosszabbított programmal, 8 és 18 óra között várják azokat, akik tájékoztatást kérnek a szavazásról, és kérésre a zárt borítékokat eljuttatják a csíkszeredai konzulátusra.