Új gyalogos- és kerékpáros hidat terveznek Sepsiszentgyörgyön az Olt folyón, Illyefalván szintén építenek egy új átkelőt. Tóth Birtan Csaba sepsiszentgyörgyi alpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy európai uniós pénzeket hívnak le a híd megépítésére.

A dokumentációt idén készítik el, az év végéig kell benyújtani a pályázatot, és reményeik szerint 2023-ig megépül az új átkelő a folyó felett, melyet gyalogosok, és kerékpárosok használhatnak majd. A város ipari negyedében az egykori IMASA vállalat épített hidat, ám az már évekkel ezelőtt életveszélyesen megrongálódott, lezárták, ám sokan a tiltás ellenére is használták, míg a folyó teljesen alámosta a pilléreket.

Tóth Birtan Csaba szerint pályázati pénzt hívnak le az új híd megépítésére, egyúttal a városon áthaladó a Brassó és a Csíkszereda felőli kijáratok között kerékpárutakat, és járdákat építenek.

Egy másik Olt- hidat Illyefalva önkormányzata építtet, a napokban aláírták a kivitelezőkkel a 4,5 millió lej értékű szerződést, és májusban elkezdik a munkálatokat. A tervek szerint a nyolcvanas években épült, súlyosan megrongálódott híd helyére 34 méteres betonhidat építenek.