A hétvégén, egy nap alatt három esetben is gondot okoztak a háromszéki gépkocsivezetőknek az út menti betonoszlopok. A Készenléti Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint Sepsiszentgyörgyön egy villanyoszlop dőlt ki, és rázuhant az ott parkoló gépkocsira, jelentős anyagi kárt okozva. A tűzoltók kellett kiszabadítsák az autót az oszlop alól.

Betonoszlopnak ütközött autó

A másik két esetben gépkocsibalesetek miatt volt szükség a beavatkozásra, Uzon és Oltszem községek területén az úttestről lesodródó autók nekicsapódtak a betonoszlopoknak, a rohammentősök siettek az áldozatok segítségére.

Sepsiszentgyörgyön a tíz évvel ezelőtt megkezdett városfejlesztés része a közvilágítás korszerűsítése, már több utcában eltűntek a légvezetékek, és a betonoszlopokat is korszerű lámpatestekre cserélték.

Tóth Birtan Csaba alpolgármester a Sláger Rádió megkeresésére elmondta, az utcák korszerűsítésével párhuzamosan szorgalmazzák a kábelek föld alá rejtését, a betonoszlopok cseréjét. Azonban gondot okoz, hogy az oszlopok egy részét, melyeken nincs közvilágítás, és már az áramhuzalok sem futnak, még mindig nem vitte el a villanyvállalat.