Interneten vett traktort egy háromszéki gazda, de becsapták. Csalás áldozata lett egy háromszéki férfi, aki Nagy-Britanniából vásárolt interneten keresztül traktort. Az 57 éves berecki férfi hétfőn fordult panaszával a rendőrséghez.

Mint kiderült tavaly decemberben vette fel a kapcsolatot egy brit céggel, amely traktorokat hirdetett eladásra az interneten. A berecki férfi kapott a cégtől szerződést és egy előzetes (pro forma) számlát is. Arról tájékoztatták, hogy először a megadott bankszámlára át kell utalnia a traktor árát, majd 10 napon belül megkapja a járművet. A berecki férfi azonban mindmáig nem kapott semmit az elküldött összegért. A rendőrség bűnvádi eljárást indított csalás miatt. A becsült kár 6 600 euró.

A háromszéki rendőrség felhívja a figyelmet, hogy legyenek óvatosak az internetes vásárlásokkal. Fontos ellenőrizni, hogy a honlap, amelyről árut rendelnek, jó minősítésekkel (rating) rendelkezzen, a számítógépen pedig, amelyről az internetes banki átutalás történik, vírusölő program kell hogy legyen, hogy ne lehessen ellopni a banki adatokat. A rendőrség azt javasolja, hogy az interneten vásárlók csak olyan adásvételt fogadjanak el, amelynél a kifizetés az áru átvételekor történik. A kifizetéssel kapcsolatos összes dokumentumot meg kell őrizni.