Gyilkosságért 20 év börtönbüntetést és korábbi rablásáért felfüggesztett büntetése letöltését szabták ki egy sepsiszentgyörgyi férfire. Közel egy évvel gyilkossága elkövetése után jogerős ítéletet hozott a brassói táblabíróság a 36 éves R. András-Levente ügyében. A sepsiszentgyörgyi férfi tavaly márciusban gyilkolta meg idős jótevőjét, miután többé nem kapott pénzt az idős asszonytól. Mint arról beszámoltunk az 81 éves áldozat korábban több alkalommal is segítette pénzzel támadóját.

Amikor a férfi sokadjára felkereste otthonában az asszonyt, az megtagadta, hogy pénzt adjon neki, erre dühbe gurult és egy keze ügyébe eső üvegtárggyal fejbe ütötte az asszonyt. Az idős hölgyet városközponti lakásában találták vérbe fagyva. Gyilkosa szökni próbált ám a helyszínen hagyta a táskáját, ez vezette nyomra a rendőröket, akik két nap után Brassóban tartóztatták le.

A sepsiszentgyörgyi bíróság alapfokú ítéletét a napokban erősítette meg a brassói táblabíróság, a jogerős ítélet szerint R. András-Levente húsz év és négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott gyilkosságért. Mivel a tettes büntetett előéletű volt, egy rablásért öt év felfüggesztettet kapott, a mostani büntetéséhez még hozzáadták azt a 438 napot, amit még nem töltött le a korábbi ítéletéből. Ugyanakkor a tettesnek mintegy 33.000 lejes anyagi és erkölcsi kártérítést kell fizetnie az áldozat rokonainak.