Több tucat háromszéki kezdő vállalkozás kaphat indulótőkét. Kedvező az idei év a kezdő vállalkozások számára, rengeteg lehetőség nyílik vissza nem térítendő támogatásból saját céget indítani, mutatott rá Grüman Róbert a háromszéki önkormányzat alelnöke a StartUp Now program indítóján.

Kedden zsúfolásig megtelt a megyei tanács gyűlésterme, jelezve, hogy Háromszéken is van vállalkozói hajlandóság. Háromszéken a megyei önkormányzat után a Kereskedelmi és Iparkamara és az Asimcov hirdet támogatási programokat, amelynek keretében minden szervezet 400-400 személy vállalkozói készségeinek fejlesztését vállalja, és a pályázók üzleti tervei alapján összesen 120 személy kap egyenkén 40.000 eurónyi finanszírozást.

Édler András a kereskedelmi kamara elnöke a Startup program indítóján | Fotó: Kovács Zsolt

Édler András a kereskedelmi kamara elnöke szerint a pályázat dömping azért jó mert kisebb a verseny a pénzekért, valójában a finanszírozók versenyeznek, hogy pénzt adhassanak, ami igencsak ritka eset. Bagoly Miklós az Asimcov elnöke rámutatott, hogy nem fogják ingyen adni a támogatást, komoly képzést kell elvégezni, életképes kell legyen az üzleti terv és három évig szigorúan felügyelik, hogy az meg is valósuljon, ellenkező esetben vissza kell fizetni a pénzt.

A következő időszakban toborozzák a résztvevőket, akik a háromszéki önkormányzat Europe Direct irodájában érdeklődhetnek.