Harmadával csökkent a háromszéki tűzoltók reakció ideje. Átlag tíz perc alatt érnek a helyszínre a háromszéki tűzoltók, a rohammentősök pedig hét perc alatt, ezzel jelentősen lecsökkent egy év alatt a reakció idejük, vonták meg a mérleget a Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség vezetői.

A jelentés szerint, tavaly 3385 bevetésen vettek részt, ez tavaly napi 9,2 átlagot jelentett. A tűzoltóautók tavaly átlag 10 perc alatt értek ki a helyszínre, ez 2016-ban 16 perc alatt sikerült. Adrian Năstuţă háromszéki tűzoltóparancsnok szerint ez annak tulajdonítható, hogy korszerűsítették a felszerelést, tovább képezték a tűzoltókat és az úthálózat is jobb lett.

A tűzoltótiszt szerint vannak még hiányosságok: Barót és Kovászna városokban nincsenek egységeik, ezért ezeket a településeket hosszabb idő alatt tudják elérni. Adrian Năstuţă szerint a baróti önkormányzat elkezdte az építkezést, hogy megalakíthassák a helyi tűzoltó alegységet. Kovásznán pedig jól szervezett önkéntes tűzoltó csapat segíti a munkájukat.

Kovászna megyében különben nagy az érdeklődés a tűzoltó állásokra. Hat helyet hirdettek és 130-an jelentkeztek. Jelenleg az állásaik 87 százaléka van betöltve, az alkalmazottak átlagéletkora 37 év.