Rémhír volt a migránsok Sepsiszentgyörgyre való érkezése, szögezte le Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere rámutatott: jól tükrözi, hogy mennyire bizalmatlanok a háromszékiek a román állami intézményekkel szemben, hogy sokan megosztották a kamuhírt, amely azt állította, hogy a román állam hátsó szándéktól vezérelve, menekülteket telepít a többségében magyarok lakta megyékbe.

A polgármester szerint a Hungary First nevű oldalon megjelent és a Facebook-on terjedő kamuhír miatt több tucat sepsiszentgyörgyi írt levelet, amelyben a híresztelés valóságtartalmáról érdeklődtek. Antal Árpád felvette a kapcsolatot a Kovászna megyei rendőrparancsnokkal, aki határozottan cáfolta, hogy igaz lenne a menekültek betelepítéséről szóló híresztelés.

Ezzel a fotóval illusztrálták a migránsok Sepsiszentgyörgyre érkezését | Illusztráció: Hungary First

Az elöljáró emlékeztetett, hogy a sepsiszentgyörgyi élvonalbeli Sepsi SIC kosárlabda és Sepsi OSK focicsapatokban több külföldi, idegenlégiós sportoló is játszik. Emellett a sepsiszentgyörgyi Autoliv kormánykerék gyárnak van kirendeltsége Svédországban és Tunéziában és onnan érkeznek Háromszékre alkalmazottak 1-2 hónapos csereprogramra.

„Ez így van rendben, a városunkba érkezők a mi csapatainkban játsszanak vagy itt költik el a pénzt”, mutatott rá Antal Árpád, aki nem szeretné, ha a társadalomban eluralkodna a paranoia.