Egy 81 éves köpeci asszony ellen indított eljárást a Kovászna megyei ügyészség, akit azzal gyanúsítanak, hogy élve elásta unokája újszülött gyerekét. Az esetről tájékoztató ügyész, Ştefăniu Simona szerint egy 26 éves köpeci asszony múlt csütörtökön otthonában szülte meg csecsemőjét, a szülés levezetésében a nagyanyja segédkezett. Gyanú szerint az idős asszony az újszülöttet az anyja tudta nélkül elásta a kertben.

A szülés után azonban nyoma veszett a babának, az anyja pedig a baróti kórházba került onnan pedig a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, ahol jelenleg is tartózkodik. A csecsemő elásásával gyanúsított nagymamát pedig a pszichiátrián kezelik. Mint kiderült korábban úgy a fiatal asszonyt mint a nagyanyját elmegyógyászati betegséggel kezelték.

Sepsiszentgyörgyi kórház. Irány a sürgősség | Fotó: Kovács Zsolt

Adran Baciu ügyész úgy nyilatkozott a sajtónak: úgy szereztek tudomást az esetről, hogy a 81 éves asszony a szülés után felkereste a családorvost és elmondta neki, hogy gyereket szült az unokája. Az orvos rákérdezett, hogy hol van a csecsemő, amire az asszony elmondta, hogy elásta őt. Az ügyészség megvizsgálta az eset helyszínét, de nem találták meg a csecsemő holttestét. Feltételezésük szerint a fagyos földben az asszony nem tudta mélyre ásni és mivel a ház közel van az erdőhöz vélhetően a vadállatok megtalálták és megették a holttestet.

Az eltűnt csecsemő 26 éves anyját tanúként hallgatták ki, ő pedig azt mondta, hogy meg szerette volna tartani a gyermeket, számolt be az ügyész.