Mintegy négy éve tartottak rabszolgasorban két személyt Háromszéken, akiket a hatóságoknak most sikerült kiszabadítani és rossz egészségügyi állapotuk miatt kórházba szállítani. Az emberkereskedelemmel és kizsákmányolással vádolt két Kovászna megyei személyt előzetes fogságba helyezték, tájékoztat a rendőrség.

Az akciót a Kovászna megyei Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészség (DIICOT) irányította de részt vettek az uzoni és kökösi rendőrök és a csendőrség különleges egysége is. A két gyanúsított lakásában lefoglalták azok személyazonossági okmányait, 4000 eurót, egy mobiltelefont és számos dokumentumot is. A Kovászna megyei Bíróság elrendelte a gyanúsítottak 30 napos előzetes letartóztatását.

A rendőrség beszámolója szerint a nyomozás során megállapították, hogy a két gyanúsított 2020 óta rabszolgasorban tartotta a két áldozatot, kihasználva azok gyenge fizikai és mentális állapotát és iskolázatlanságukat, kizsákmányolták, fizikai munkára fogták és megfosztották szabadságuktól.

A nyomozást követően a Kovásznai megyei Bíróság által kiadott házkutatási parancs alapján a hatóságok a gyanúsítottak lakásának egyik melléképületében, rossz higiéniai körülmények között találták meg. A nyilvánvaló fizikai és mentális egészségügyi problémáik miatt sürgősségi kórházi kezelésre szorultak.

Borítókép: illusztráció