Tíz évvel ezelőtt a gazdasági élet iránt érdeklődő fiatalok alapították a sepsiszentgyörgyi Junior Business Clubot (JBC) amikor még egyikük sem volt vállalkozó, az elmúlt egy évtizedben viszont önmagukat fejlesztve kapcsolatokat kialakítva eljutottak oda, hogy mára a társaság fele saját vállalkozását működteti, összegezte az elmúlt évtized tapasztalatát Karácsony Zsolt.

Karácsony Zsolt
Karácsony Zsolt a Junior Business Club elnöke

A fiatalokat tömörítő gazdasági szervezet elnöke rámutatott: szeretnék ha újabb fiatalok csatlakoznának a szervezethez és a jövőben is támogatni tudnák azokat a fiatal vállalkozókat akik itthon képzelik el a jövőt.

A Junior Business Club év végi gáláját hagyomány szerint a legeredményesebb fiatal, háromszéki vállalkozók díjazása zárta, amit a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen ítéltek oda a fiatal vállalkozói generáció olyan jeles képviselőinek, akik sikeresek a gazdasági életben és jó példaként szolgálhatnak társaik számára.

Dóczi Lóránt
Doci Lóránt (balról a harmadik) és Kovács Gábor-Áron a Gado bisztró tulajdonosai az év fiatal vállalkozói | Fotó: JBC

Az év fiatal vállalkozója díját idén Doci Lóránt és Kovács Gábor-Áron a Gado & Gastro Kft. tulajdonosainak ítélték oda. Második helyezett Kelemen Mihály a Lotus Pharma Kft. vezetője lett, míg a harmadik helyet Daczó Botond és Mike Botond a Royal Garden Studio Kft. tulajdonosainak ítélték.