Négy bölöni fiatal halálra ütlegelt egy 33 éves férfit, aki balesetet akart megakadályozni azzal, hogy arra kérte a tetteseket, hajtsanak lassabban a szekerükkel, mert félő, hogy elgázolják az útszélen játszadozó gyerekeket. A gyilkosságig fajuló vita szombaton este történt a háromszéki Bölön községben.

A Kovászna megyei rendőrséget szombaton 20.32-kor riasztották az 112-es hívószámon, hogy Bölönben életét veszítette egy 33 éves férfi, akit négy másik férfi ütlegelt, majd elmenekültek, amikor látták, hogy áldozatuk meghalt. A helyszínre érkező nyomozók megállapították, hogy a 4 helybéli férfi, szombaton 19.30 körül szekérrel érkeztek vissza az erdőből ahol napközben dolgoztak. Mivel gyorsan hajtottak a későbbi áldozatuk szóban felkérte, hogy lassítsanak, mert az útszélén gyerekek játsszanak és félő, hogy elgázolják őket.

Rendőrségi helyszínelés

Ezt a felszólítást azonban rossz néven vette a szekéren utazó 4 férfi, megálltak és az utcán ütlegelni kezdték áldozatukat, amíg az belehalt sérüléseibe. Mint kiderült az áldozat édesapja fia segítségére sietett, ám őt is megverték. A szemtanúk azonosították a gyilkosság elkövetőit. A négy 18 és 32 év közti férfit ez alapján előállította a háromszéki rendőrség, amely gyilkosság és gyilkossági kísérlet vádjával indított bűnvádi eljárást ellenük. A Kovászna megyei törvényszék hétfőn 30 napos vizsgálati fogságba helyezte az elkövetőket.