A turisztikai kínálat bővítése érdekében országosan egyedülálló vidámpark építését tervezi Sepsiszentgyörgy önkormányzata a város és a hozzá tartozó Sugásfürdő közötti 12 hektáros területen. A városháza hivatalos honlapján közvitára bocsátott terv szerint a beruházás 4,7 millió euró lesz.

Többek között kétszintes épületet képzelnek el, ahol ajándékboltok, étterem, tó fölé nyúló üvegteraszos bár, mozi és játékterem is helyet kap. Megépítenek egy miniatűr várost Gulliver City néven, ahol 3D-s technológiával a világ legismertebb műemlékeit jelenítik meg.

Egyedülálló vidámparkot terveznek Sepsiszentgyörgyön

Hatalmas maketten a naprendszer lesz látható, mellé felszerelnek négy teleszkópot, és egy űrhajó kicsinyített modelljét. A vidámpark területen egy kilométer hosszú alpesi hullámvasutat üzemelnek be.

A vizes felvonó a vidámpark másik vonzó eleme lehet: a Magic Water Lift egy tóba ereszkedik le az üvegalagúton keresztül, onnan megfigyelhető a víz alatti élővilág, és a kalózok rejtett kincsei.

Egy második felvonó a mélységbe való alámerülést szimulálja, bemutatva egy ilyen kaland veszélyeit. Egy iskolabuszban rendezik be a Szafari buszt, ahol virtuálisan a világ több pontjára elutazhatnak az érdeklődők. A tervezet szerint egy kalandparkot is kialakítanak, ötvözve a kötélpark és erdei kalandpark kínálatát, kötélcsúszdával kiegészítve.

A kezdeményezők szerint a projekt 16 hónap alatt megvalósítható, és jelentős számú turistát vonzana Sepsiszentgyörgyre nemcsak az országból, hanem külföldről is. „A terület az önkormányzat tulajdonában van. A beruházás során a vidámparkoknál alkalmazott leginnovatívabb technológiai megoldásokat alkalmaznánk egy országosan egyedülálló koncepció alapján.

A vidámpark ideális helyszín lehet a családi szórakozásra, és rengeteg fiatal látogatót vonzana”- olvasható a közvitára bocsátott tervezetben. A „Family Adventure Park” megnyitásával 21 állandó új munkahelyet hoznak létre, és további 16 szezonmunkásnak biztosítanának állást.

Az indulás utáni első évben a becslések szerint 100 ezer látogatóra számítanak, a vendégek száma ezentúl minden évben 10 százalékkal növekedhet. A terv a Sepsiszentgyörgy integrált városfejlesztési stratégiájának a része, a célja a turizmus fellendítése, és hogy további szabadidős létesítményt biztosítsanak a városlakóknak. A közvita során július 29-ig várják a projekthez fűzött javaslatokat, véleményeket.