A sepsiszentgyörgyi önkormányzat felhívással fordult a város lakóihoz, hogy kirándulás közben figyeljenek a környezetre és a környezetükben lévőkre is, hogy elkerüljék az esetleges pénzbírságokat. Rámutatnak, hogy kiránduláskor a legfontosabb előírás, hogy tüzet csak erre alkalmas, már előre kialakított helyeken lehet gyújtani. Ott, ahol nincs kialakított tűzhely, a kirándulók hordozható grillsütőt használhatnak és fontos, hogy a grillezés befejeztével figyelmesen kell eloltani a tüzet.

A városháza emlékeztet, hogy a szemetet, beleértve a gyufát és a cigarettacsikket is, a kijelölt tárolókba kell eldobni, a helyi köztisztaságért felelős vállalat ugyanis rendszeresen elszállítja a kirándulóhelyeken felgyűlt hulladékot. Tilos ugyanakkor, a folyó- vagy állóvizekben autót, szőnyeget, ruhát vagy bármilyen, a kirándulás alkalmával használt eszközt mosni valamint szabálysértésnek minősülnek a természetben történő rongálások, mint például a fák és bokrok ágainak letörése, kivágása, valamint a növényzet és a fű lekaszálása is. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat arra is figyelmeztet, hogy a hangoskodás és a hangos zene lejátszás is büntetendő.

A kirándulások alkalmával történő szabálysértőket a Környezetvédelmi Felügyelőség, illetve a Helyi Rendőrség 200 lejtől 3000 lejig terjedő pénzbírsággal sújthatja.