A kétszeres kupagyőztes sepsiszentgyörgyi női kosárlabdacsapat csütörtök este, hazai pályán a Sepsi Arénában lépett pályára a Kolozsvári U ellen a Román Kupa nyolcas döntőjében, és 52-78 arányban győzött a vendégcsapat ellen. A mérkőzés minden negyedében magabiztos játékot mutatott a zöld-fehér csapat.

Zöld fehérbe öltözött a Sepsi Aréna | Sláger Rádió

A szurkolók is kitettek magukért, hiszen a Székely Légió felhívására zöld-fehérbe öltözött a Sepsi Aréna, és fergeteges hangulatban biztatták kedvenceiket, lelkesen lobogtatták a székekre kihelyezett zöld és fehér zászlócskákat. A sepsiszentgyörgyiek vendégszeretetét mutatva „Isten hozott, kincses Kolozsvár” felirattal üdvözölték a vendégcsapatot. A mérkőzést egy lánykérés is színesítette, ugyanis két negyed közti szünetben egy szurkoló a Sepsi SIC kabalafigurájának, Elek a kakasnak öltözve kérte meg választottja kezét, amit a közönség vastapssal díjazott.

“Isten hozott kincses Kolozsvár” felírat a Sepsi Arénában | Sláger Rádió

A negyeddöntő első összecsapásán meglepetés eredmény született, hiszen a Temesvári MSC 71–62 arányban győzött a Brassói Olimpia ellen. A négynapos Román Kupa nyolcasdöntő sorozata ma (pénteken) 17.15-tól az Aradi ICIM–Alexandria összecsapással, majd 20 órától a Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvár közti mérkőzéssel folytatódik. Az elődöntőbe jutott Sepsi SIC szombaton 17.15-től a Temesvárral küzd meg a döntőbe jutásért.